CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

EPB-aangifte voor woningen in nieuw jasje

Nieuws 2 juli 2024
Detail page

De EPB-aangiften van woongebouwen die je voortaan  indient met de versie 14.0.4, zitten in een nieuw jasje, zo laat het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap weten. De 5 formulieren waaruit de EPB-aangifte bestond, zijn inhoudelijk en vormelijk herwerkt tot 1 formulier. Dossiers waarvoor een aangifte is opgemaakt met de EPB-software Vlaanderen en dossiers van niet-residentiële gebouwen krijgen nog de oude formulieren.

In stijl van EPC

De vormgeving van de nieuwe EPB-aangifte sluit aan bij het EPC voor bestaande gebouwen. De louter informatieve tabellen van vroeger zijn vervangen door kleuren, grafieken en iconen. De technische informatie is daardoor toegankelijker, aantrekkelijker en beter verstaanbaar.

De bijlagen zijn vereenvoudigd en samengebracht tot één geheel zodat de EPB-aangifte gebruiksvriendelijker en overzichtelijker geworden is.

Het nieuwe ontwerp is gebaseerd op gebruikersbevragingen bij EPB-verslaggevers, bouwheren, energiedeskundigen, architecten, bouwpromotoren en makelaars.

De opbouw van de nieuwe EPB-aangifte

De eerste twee pagina’s van de nieuwe EPB-aangifte (voorbeeld) vormen een mooie samenvatting van de energieprestatie van het project.

Voor verdere details over de opbouw van de nieuwe EPB-aangifte kan je terecht in de nieuwste VEKA nieuwsbrief.

(Bron: Vlaams Energie- en Klimaatagentschap)


Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.