Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Vlaanderen gaat extra woningcontroleurs opleiden

Nieuws 25 mei 2021
Detail page

Vorig jaar werden er door corona twintig procent minder conformiteitsonderzoeken of controles uitgevoerd op (huur)woningen in Vlaanderen. Minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) laat weten dat de acties opnieuw zullen worden opgevoerd. Er worden ook extra woningcontroleurs opgeleid.

Er werden vorig jaar 8.000 conformiteitsonderzoeken of controles op woningen uitgevoerd. Dat is 22 procent minder dan in 2019. Met een verkregen conformiteitsattest toon je aan dat het pand aan de kwaliteitsnormen voldoet. Slechte woningkwaliteit in Vlaanderen kon vorig jaar dus meer onder de radar blijven. “Dat we tijdelijk een aantal controles on hold hebben gezet, was onvermijdelijk door de beperkingen die werden opgelegd door corona. De woningmarkt ging namelijk twee keer op slot in één jaar tijd”, zegt minister van Wonen Mathias Diependaele (N-VA).

Prioriteit

“Nu de markt opnieuw open is, zijn we de acties opnieuw aan het opvoeren.” Veilig, gezond en goed wonen zijn prioritair en daarom werkt de minister aan een opleidings- en certificeringstraject voor woningcontroleurs. “Hiermee willen we ervoor zorgen dat de gemeenten een beroep zullen kunnen doen op voldoende opgeleide mensen. Over hoeveel extra controleurs het gaat, is nog niet bepaald. De modaliteiten hiervoor worden in het najaar verder uitgewerkt.

(Bron: De Zondag)


Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.