CIB Vlaanderen wordt CIB en daar hoort een volledig nieuw kleedje bij. Klik hier voor meer info.

Nieuwe versie van technisch handboek rond woningkwaliteit: download 'm nu

Nieuws 19 september 2023
Detail page

De regels rond woningkwaliteit staan niet stil. Gelukkig biedt het Agentschap Wonen in Vlaanderen online een technisch handboek aan. Dat licht gedetailleerd toe wat de diverse normen inhouden en hoe woningcontroleurs gebreken vaststellen en quoteren. Het technisch handboek is gestoffeerd met foto’s en voorbeelden. Wil je bijvoorbeeld in detail weten hoe de dakisolatienorm wordt toegepast? Dan kan je altijd in het technisch handboek terecht. Het is bovendien gezaghebbend, want het wordt via ministerieel besluit goedgekeurd en in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Onlangs verscheen een nieuwe versie, met extra duiding bij de regels rond borstweringen, toegankelijkheid, energieprestaties en rookmelders. Je kan de nieuwe versie hier raadplegen.

Download de geactualiseerde syllabus op CIB.be

Naar aanleiding van het nieuw technisch handboek verkreeg de syllabus ‘Woningkwaliteitsbewaking in het Vlaams gewest’ een update. Je kan de laatste versie van deze syllabus hier downloaden.

Afzonderlijk technisch verslag met normen voor tijdelijke huisvesting arbeidskrachten

Overigens verscheen op 6 september een andere aanpassing op vlak van woningkwaliteit in het Staatsblad. Er is voortaan (vanaf 01/10/2023) een afzonderlijk technisch verslag met normen voor de tijdelijke huisvesting van arbeidskrachten. Er bestond al een apart technisch verslag voor de huisvesting van seizoensarbeiders. 

De tijdelijke huisvesting van arbeidskrachten komt daar nu naast. Je kan het afzonderlijk technisch verslag hier downloaden. Voortaan zijn er dus vier verschillende technische verslagen: voor zelfstandige woningen, voor kamers, voor seizoensarbeiders en voor tijdelijke huisvesting van arbeidskrachten.


Structurele partners

KorfineChecknetACEGSpottoECCAConcordiaCovastLuminusORIS
Asbest Consulting

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.