Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

CIB Vlaanderen en KBC bundelen krachten: “Digitale expertise als hefboom om eindklant te ontzorgen”

Persbericht 24 juni 2020
Detail page

De grootste beroepsorganisatie voor vastgoedmakelaars en syndici, CIB Vlaanderen, en KBC bundelen voortaan hun krachten in een strategisch partnership. Met deze samenwerking zullen beide partijen vanaf deze zomer hun digitale expertise en hun service-aanbod richting vastgoedmakelaars en syndici optimaliseren met als doel de eindklant (koper/verkoper, huurder/verhuurder én mede-eigenaars) te ontzorgen. Die eindklant verwacht vandaag immers in eerste instantie ‘convenience’: het comfort om op ieder ogenblik en van om het even waar een onmiddellijk antwoord te vinden op de vragen en behoeften die zich dan aandienen. De samenwerking tussen CIB en KBC laat toe om daarop te anticiperen en de klant een omvattend en aantrekkelijk totaalpakket inzake vastgoed én financiering aan te bieden.

KBC en CIB Vlaanderen hebben elkaar om verschillende redenen gevonden. Beide zijn digitale koplopers en zetten elk in hun eigen sector in op dezelfde facetten: een goede digitale beleving met ontzorging van de klant met een (liefst instant) one-stop-shop oplossing. “Met de komst van onder meer RealSmart heeft CIB enorme stappen gezet in de vereenvoudiging van het leven van vastgoedmakelaars”, duidt voorzitter Daniel Buschman. “Terwijl KBC heeft geïnvesteerd in klantgerichte digitale toepassingen met KBC Mobile als spil. De klant kent zijn noden immers het best en wordt daarin ondersteund door KBC, niet alleen voor zijn dagelijkse financiële behoeften maar in heel wat facetten van zijn dagelijks leven zoals mobiliteit, ontspanning of persoonlijke administratie”, vult Karin Van Hoecke, General Manager Digital Transformation bij KBC aan.

Opportuniteiten

Meer en meer zien we dat de bancaire en de vastgoedsector elkaar beginnen te vinden en er samenwerkingen ontstaan. Het partnership past volledig in dit plaatje. “Als KBC willen we onze dienstverlening uitbreiden. Het is belangrijk om aanwezig te zijn waar klanten ons nodig hebben. Wij maken graag de verbinding met de gebruikers die in een ander kanaal hun zoektocht starten. Op het moment dat zij hun beslissingsmoment moeten stilleggen om even naar de bank te gaan, wordt hun ideale klantenbeleving onderbroken. Daar willen wij een oplossing bieden. Voor onze partner biedt het de opportuniteit de best mogelijke ervaring te bieden en de consument geniet van alle service via één aanspreekpunt. Bijvoorbeeld in het geval van een aankoop van een woning: vroeg u zich dan niet af hoe geweldig het zou zijn om het hele proces van het kopen van een huis, het verkrijgen van een hypotheek en het afsluiten van de nodige verzekeringen allemaal op dezelfde plaats en op hetzelfde moment te kunnen doorlopen, en dat allemaal vanuit uw zetel? Door onze organisaties te laten samenwerken, zorgen we voor minder tijdverlies, minder administratie en nog meer topservice van de tussenpersoon, in dit geval de vastgoedmakelaar”, aldus Van Hoecke.

Win-win

Deze zomer al zal de samenwerking tussen CIB en KBC al zichtbaar worden in de vorm van renovatiekredieten voor VME’s. Na de zomer volgt een huurwaarborgoplossing die via de makelaars rechtstreeks aan een kandidaat-huurder kan worden voorgesteld.

“Dankzij dit partnership kunnen we de professionalisering van de geboden services van de vastgoedmakelaars en syndici nog meer faciliteren. Snelheid, gebruiksgemak en uiteraard een win-win voor alle betrokken partijen vormen belangrijke speerpunten in dit partnership”, meent CIB-voorzitter Daniel Buschman.

(Van links naar rechts op de foto: Katrien Tuerlinckx (KBC), Anneleen Vancoillie (KBC), Stephan De Witte (CIB), Karin Van Hoecke (KBC), Peter Bonhomme (CIB), Helen Mortier (CIB), Daniel Buschman (CIB) en Stefan Demeijer (KBC) bij de ondertekening van het partnership.)

Meer informatie over KBC: klik hier.

Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.