Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Algemene vergaderingen tijdens corona: wat zijn jouw ervaringen als syndicus?

Nieuws 14 oktober 2020
Detail page

Om het pleidooi van CIB Vlaanderen voor een structurele oplossing extra kracht bij te zetten, organiseren we een korte bevraging over de organisatie van algemene vergaderingen tijdens corona. Met de resultaten kunnen we tegenover het kabinet van de nieuwe Minister van Justitie (Vincent Van Quickenborne) extra in de verf zetten waarmee de syndici geconfronteerd worden. Uiteraard ligt de vraag daar reeds met aandrang voor. Als we die echter ook met cijfers kunnen stofferen, wint ons pleidooi enkel maar aan kracht!

Bij de nieuwe minister hebben we ondertussen reeds aangedrongen op:

1. De mogelijkheid tot het overdragen van de algemene vergadering naar het volgende jaar, minstens voor alle vergaderingen tot en met 31 maart 2021, behoudens wanneer een dringende beslissing noodzakelijk is of wanneer één of meer mede-eigenaars, die ten minste één vijfde van de aandelen in de gemeenschappelijke delen bezitten, verzoeken om een vergadering te organiseren. In geval van uitstel dient voorzien te worden in een tijdelijke verlenging van het mandaat van de syndicus, naar het model van het KB nr. 4.

2. Een tijdelijke verlaging van de unanimiteitsvereiste bij de schriftelijke besluitvorming tot een 4/5de meerderheid en dit minstens tot en met 31 maart 2021.

3. Inschrijven van een wettelijke basis voor aanwezigheid op afstand  in het appartementsrecht en onderzoeken van de mogelijkheid tot een volledig gedematerialiseerde AV.

Help ons dit pleidooi extra kracht bij te zetten en vul hier de korte bevraging in! Alvast bedankt voor je medewerking!


Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.