Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Vakantieverhuur tijdens corona: Consumentenombudsdienst werpt blikt op overmacht, vouchers en 'voor wat hoort wat'-principe

Nieuws 8 juni 2021
Detail page

De eerste lockdown in het voorjaar van 2020 had een gigantische impact, niet het minst op de vakantieverhuur. De paasvakantie ging verloren en de kantoren moesten in ijltempo op zoek naar oplossingen, waar zowel toeristen als verhuurders zich achter konden scharen. Vanuit CIB Vlaanderen dachten we op zeer korte termijn een voucherregeling uit, die door de overgrote meerderheid van de verhuurkantoren werd toegepast. Met succes: meer dan 95% van de eventuele conflicten werd op die manier op voorhand ontmijnd. Eén jaar verder maakt men ook bij andere instanties stilaan de balans op van het bewogen jaar 2020. Zo ook de Consumentenombudsdienst die onlangs haar jaarverslag voorstelde. De Consumentenombudsdienst kreeg wel wat dossiers rond de verhuurde vakantiewoningen voorgeschoteld en moest zich dus uitspreken over de interpretatie van overmacht, het bindend karakter van de algemene voorwaarden, … tijdens corona. Dat levert interessante lectuur op.

Verder lezen?

Gelieve aan te melden om deze inhoud te bekijken. CIB-leden hebben vrije toegang tot de volledige website door middel van een login en paswoord. Ben je nog geen CIB-lid?

Lid wordenMeld je aan

Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.