Belangrijke boodschap: Volg hier onze updates over het Coronavirus.

Aangepast protocol voor de woningmarkt

Nieuws 3 januari 2021
Detail page

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele vaardigde op 23 oktober 2020 een protocol uit, met daarin de coronaregels op de private en de sociale huurmarkt. Vervolgens kondigde hij code rood af. Die blijft voorlopig van kracht. Vlak voor de kerstvakantie werd het protocol aangepast aan de federale maatregelen rond plaatsbezoeken en ontvangst van particulieren op kantoor.

Wat is aangepast?

• Particulieren mogen individueel op kantoor ontvangen worden, met respect voor de minimale regel. Indien de kantoren worden gesloten voor klanten, verloopt de dienstverlening digitaal of telefonisch.

• Bezichtigingen kunnen doorgaan op voorwaarde dat de kandidaat-huurder alleen aanwezig is in de woning. Indien de bezichtiging zou doorgaan in een bewoonde huurwoning, dan kan dit enkel mits uitdrukkelijk akkoord van de zittende huurder.

De kleurcode wijzigt niet. Kleurcode rood is nog altijd actief voor de woningmarkt voor het hele Vlaamse gewest. Je vindt steeds de meest recente informatie terug op www.wonenvlaanderen.be/corona.

Bijlagen


Structurele partners

BTVBTVBTVBTVBTVBTVBTV

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Deze browser is niet compatibel met CIB Vlaanderen. Gebruik een andere browser om onze website te kunnen gebruiken.